Rook

Wat moet het voor een buitenlander in Nederland toch verwarrend zijn. Je loopt nietsvermoedend een coffeshop in voor een lekkere cappucino met een speculaasje erbij ofzo. De prijslijst zal je al snel aan het denken zetten en waarschijnlijk word je door de persoon achter de toonbank vlot uit de droom geholpen.

"Coffeeshop" komt volgens mij uit de tijd dat er voorzichtig ged(r)oogde wiet werd verkocht vanuit een winkeltje. Voorzichtig onder de toonbank. En dan moest je toch een soort dekmantel hebben: iets legaals om boven de toonbank te doen. Een café lag meer voor de hand, maar daar had je een vergunning voor nodig. Middenstandsdiploma halen, drankenwet uit je hoofd leren, boel gedoe. Nee, gewoon een winkeltje waar je koffie en frisdrank kon kopen, dat kon zonder vergunning. En strunk was nog niet uitgevonden, dus drank en softdrugs konden heel goed gescheiden verkocht worden.

Na 1 juli 2008 zijn de coffeeshops nog de enige vrijhavens waar gerookt mag worden. Zou dat nu niet een mooi moment zijn om die naam te veranderen?
Rookhol, smokeshop, pufclub, hashhemel, wietkeet, high society, zweefwinkel...

Kunnen ze die koffie ook eindelijk van de menukaart afhalen. Dat bestelt toch niemand.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hihi! Dat denk ik ook niet nee. Alhowel.. een jointje en een lekkere cappuchino. Hmmm.. Nee dank je. ;-)