Erik

Ik kwam Erik de Jong uit Nieuwegein tegen. We zijn uit hetzelfde bouwjaar, maar daar houden de overeenkomsten ongeveer op. Nou ja, we waren allebei in Vredenburg, dat ook.

Erik was er echter om te werken en ik om te kijken, luisteren en proeven, want Erik doet z'n best alle zintuigen te bespelen. Hij liet nu zelfs de ingewanden niet onberoerd. Sinds enkele jaren gaat hij door het leven onder de naam "Spinvis", wat een stuk exotischer klinkt dan Erik de J. uit N.

Het was een mooie voorstelling. Totaal anders dan z'n swingende optreden in Tivoli een paar maanden eerder, maar mooi. Hij had een keur aan hulpjes meegenomen: een zangeres met een heerlijk lage stem, een jazztrompettist, een arts met een machine die "ping" zegt, een stripper en een Simon Vinkenoog. Allemaal gezellig op een grote bank gezeten, met glaasjes water en schemerlampen, onder het motto: "Afdaling in de ingewanden".
Jammer dat de celliste van Tivoli er niet meer bij was, ik heb een zwak voor cellistes. Haar plaats werd ingenomen door het Metropole orkest (met twee slagwerkers en een drummer).

Al met al een heel gezelschap op een fors podium onder een groot videodoek. En op dat videodoek waren bizarre zaken te zien. Het bereiden van een zwezerik, bijvoorbeeld (behoorlijk bah, zeker op een doek van 5 bij 5 meter), een live gastroscopie door de dokter met de machine die "ping" zegt (heel erg bah, vooral het geborrel van de maagsappen) en een striptease van een erg mooie jonge dame (allerminst bah, maar wel raar zo midden in Vredenburg). Dat alles omlijst met mooie muziek en verstilde Spinvis-liedjes en zo nu en dan wat geschreeuw van Neerlands oudste LSD addict.

Ik ben blij dat Erik uit Nieuwegein is gekomen en ons al dit moois voor zet. En dan vergeet ik nog net de wortels niet. Rondgeschrapte zoete worteltjes, voor heel het Vredenburgs publiek. Zodat ook de ingewanden zelf vrolijk mee konden doen.

Geen opmerkingen: