Bomen

De grote storm heeft er aan meegeholpen. Na afloop lagen er weer stukken boom op het gras en veel mensen vinden dat onveilig. Bijzonder zijn ze niet: gewoon populieren. En misschien zelfs van een uitheemse soort. Maar ze gaven schaduw en ruisigheid en lieten de drukke autoweg een beetje verdwijnen.

Nu is besloten dat ze té onveilig zijn. Er staan huizen en auto's in de valrichting. Er zijn belangen in het geding.

Dus moeten ze weg. Vandaag zijn ze daarmee begonnen en dus heeft Moeder Natuur gezorgd voor een passende rouwlucht, sterk contrastrerend met de vrolijke gele en oranje kleuren van de beulen, die natuurlijk ook maar hun werk doen. En de bange overburen kunnen er ook niets aan doen dat ze bang zijn. En de ambtenaar die het besluit nam volgt gewoon de Regels en Criteria voor Vernietiging van Dreigende Bomen.
Dus ben ik maar gewoon treurig om de bomen, dat ze het niet hebben gered.

De baas van de vrolijke mannen verzekerde me dat er nieuwe bomen zouden komen.
Dat wist ik al.
Er zullen altijd nieuwe bomen komen, lang nog nadat wij onszelf voorbijgestreefd hebben.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, zo treurig dat andere belangen het besef verdringen dat bomen voor ons van levensbelang zijn. Niet alleen voor het natuurlijk evenwicht, maar ook voor het geluk van alledag.
In Den Dolder kondigt de gemeente Zeist aan dat grote stukken bos in het dorp plaats moeten maken voor nieuwe woningen.
De gemeentekas is in het geding en Natuurmonumenten verzekert dat er elders op de Utrechtse Heuvelrug nieuw bos wordt aangeplant. Het is een prestigieus plan met de naam 'het vierde kwadrant'. Toch kan ik er maar niet vrolijk van worden.

VenusVido zei

Tjee, echt zonde he, blijkbaar hebben de Populieren het zwaar te verduren gehad door die storm. Heb er ook al iets over geschreven: de twee bomen, lees maar op www.ilseal.web-log.nl