Vrij worstelen

Vanavond had ik het plezier om met een jong stel aan tafel te zitten.

Het is bijzonder om te zien dat ook een volgende generatie weer blijft worstelen met de oude vraag hoe je omgaat met verschillende karakters binnen één relatie. De doortastende no-nonsense man, die zich steeds meer in de no-nonsense rol gedrukt voelt tegenover de twijfelende vrouw met een groot hart en veel onzekerheid over haar eigen potenties.
De jonge man die eigenlijk nog wil veroveren en jagen, die avonturen wil buiten zijn relatie, zonder de veiligheid van z'n relatie op het spel te zetten. De vrouw die hem bij zich wil houden, maar zich realiseert dat ze hem kwijt raakt door hem aan de lijn te houden.

En samen zijn ze een prachtig stel. Twee mensen die elkaar op een hele mooie manier aanvullen, als ze elkaar voldoende vrij willen laten en elk de verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen wensen en verlangens, zonder bij de ander te gaan hangen of over de ander te gaan beslissen.

Het is allemaal zo herkenbaar en pasklare antwoorden zijn er niet. Ik kan er alleen maar tegenover zetten wat ik zelf heb ervaren.
Blijf kijken naar je eigen verlangens en intenties. Hou van elkaar maar ga ook voor je eigen doel, zonder bang te zijn voor de consequenties die er mogelijk uit volgen.

Jammer dat woorden zo tekort schieten als je een vat aan gevoel hebt om over te dragen.

Geen opmerkingen: