Opwinding

Onlangs nog leraren gezien die de auto in werden gesleurd en met gierende en rook achterlatende banden werden afgevoerd? Ik ook niet.

Toch is het iets waar de Algemene Onderwijsbond (de vakbond waar ook úw leraar Duits bij is aangesloten) de trom over geroerd heeft. Een commerciële radiozender, altijd op jacht naar doelgroep "de jongeren", had een ludieke actie bedacht. Je kon een leraar opgeven om te laten ontvoeren, namens dat radiostation. Samen met een lekker ding naar keuze (hopelijk z'n eigen vrouw die Frans geeft op dezelfde school) werd de betreffende leraar voor een lang weekend weggestopt in een luxe kuuroord.

Rare actie, vind ik. Die leraar Duits, die je echt wel een paar dagen wilt missen, gun je zo'n prettig buitenkansje niet. Daarbij geniet hij er waarschijnlijk niet eens van, als het echt zo'n prototypische is.
En die leuke lerares Biologie, ja die gun je het wel, maar die wil je voor jezelf houden. Anders haalt ze dit jaar ook weer dat laatste hoofdstuk over Voortplanting niet.

Alles was in genadige vergetelheid verdwenen, ware het niet dat een overijverige meneer van de AOB hier iets van moest vinden. De actie had een "negatief agressieve" klank. Leraren hadden het toch al zo moeilijk. De actie was wel leuk, maar moest positiever gebracht worden. De meneer zou met het bestuur gaan bespreken of er Maatregelen zouden komen.

Dit alles heb ik afgelopen weekend breed uitgemeten op de nationale nieuwszender gehoord. Uitgebreide hoor en wederhoor, een redactionele toelichting, kosten nog moeite gespaard. Gelukkig dat het allemaal scherp in de gaten gehouden wordt, dan kunnen U en ik iets anders gaan doen.

Maar ik had opeens wel het idee dat het wel meevalt met de problemen in ons land. Gek hè.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja Ben, heel gek.
Ongelooflijk toch? Zo'n bericht...