Waakzaam



Ziet toch eens hoe waakzaam hij er bij staat.

De noodzaak tot bescherming is groot
, zo is ons gebleken bij een rondgang door de noordelijke delen van ons land. Slechts één plastic reiger hebben we op de gevoelige plaat kunnen vastleggen.

Gelukkig zijn er ook hoopgevende ontwikkelingen, zoals onderstaande fraaie koe. Een verfje is echter wel op zijn plaats.
Steun de strijd en help mee inventariseren. Plastic dieren behoren tot ook uw cultuurerfgoed. Laat ze niet ten onder gaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Na deze wervende oproep, konden wij niet langer stil blijven zitten. Wij lieten ons niet weerhouden door duisternis en stromende regen, overtuigd dat we waren in onze kikkerrijke wijk Lunetten toch zeker enkele plastic reigers aan te treffen. Maar wat een teleurstelling, we vrezen dat de plastic reiger echt wordt bedreigd met uitsterving. Misschien moet de plastic kikkerstand omhooggebracht worden. Op onze inspectieronde kwamen we gelukkig wel enkele andere dieren tegen, we zijn niet zeker van het materiaal, wellicht moeten we de doelstelling nog wat verruimen door ook kunstdieren van ander materiaal (bijv steen) toe te staan.